Čokoláda a káva? Tomuhle prostě neodoláte!

Hořká čokoláda a unikátní krémová náplň s příchutí espresso – to je novinka, kterou pro vás připravila Kofila. Mějte tuhle delikatesu z limitované edice stále v kabelce. Pochutnat si můžete v kanceláři, na cestách, doma… zkrátka kdykoliv a kdekoliv.  Dopřejte svým chuťovým buňkám intenzivní chuť kávy bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.

Jen Kofila vám kávu zabalí do čokolády

Hořká čokoláda a unikátní krémová náplň s příchutí espresso – to je novinka, kterou pro vás připravila Kofila. Mějte tuhle delikatesu z limitované edice stále v kabelce. Pochutnat si můžete v kanceláři, na cestách, doma… zkrátka kdykoliv a kdekoliv.  Dopřejte svým chuťovým buňkám intenzivní chuť kávy bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.

Limitovaná edice tyčinky Kofila Espresso se na českém trhu již jednou objevila – v roce 2015 – a u zákazníků sklidila velký úspěch. Nyní je zpět! Jen ona vám kávu zabalí do na jazyku se rozplývající čokolády. Kdo by odolal…

Upečte si vynikající kávové rohlíčky!

A víte, že s touhle dobrotou lze vykouzlit i neméně dobrý moučník? Vyzkoušejte třeba recept na rohlíčky, které pak můžete podávat k šálku skutečné kávy nebo čaje.

Co budete potřebovat?

– 4 tyčinky Kofila (třeba Kofila Nespresso)

– 500 gramů moučkového cukru (do těsta)

– 500 gramů mletých vlašských ořechů

– 6 vaječných bílků

– 200 ml smetany na šlehání

– 3 vaječné žloutky

– 150 gramů moučkového cukru (do krému)

– 500 gramů másla

– 1 čokoláda Orion na vaření

Jak na to?

V míse vymíchejte těsto z 500 gramů moučkového cukru, bílků a mletých ořechů. Následně přikryjte mísu potravinářskou fólií a nechte ho do druhého dne odpočinout v lednici. Ráno těsto vyndejte a dopřejte mu čas, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Připravte si vodní lázeň a nad ní ho metličkou vyšlehejte, aby bylo hladké a husté.

Zapněte troubu na 180 stupňů. Ještě teplým těstem naplňte zdobící sáček a jeho pomocí vytvořte na plechu „čáry“ o délce cca 6 cm. Pečte je asi 10 minut a pak je nechte vychladnout.

Krém připravíte tak, že v kastrůlku zahřejete smetanu, do níž rozlámete tyčinky Kofila a necháte je rozpustit. Až se tak stane, odstavíte kastrůlek a metličkou vyšleháte žloutky. Vratíte na plotnu a za stálého míchání vaříte do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY: SLADKÝ BEZLEPKOVÝ MOUČNÍK DO PRÁCE KE KÁVĚ I PRO DĚTI DO ŠKOLY!

Máslo a cukr vyšlehejte do pěny a poté po lžicích přidávejte směs s tyčinkami Kofila. Krémem, který vám vznikne, naplňte zdobící sáček. Naneste ho na upečené rohlíčky a dejte vychladit.

Čokoládu Orion si rozpusťte na vodní lázni a poté jí přelijte rohlíčky s krémem. Opět k tomu můžete použít zdobící sáček.

Dobrou chuť!

Více receptů naleznete zde.