FACESTARReceptyCO MÁ SPOLEČNÉHO PIZZA, LAHODNÉ OVOCE A VAŘENÍ BEZ LEPKU? TENHLE ...

CO MÁ SPOLEČNÉHO PIZZA, LAHODNÉ OVOCE A VAŘENÍ BEZ LEPKU? TENHLE FANTASTICKÝ RECEPT!

 

 

Ovocná pizza však není jen chutná, ale může také krásně vypadat. Není těžké z ovoce vytvořit zajímavý vzor, který ještě více láká se do ní zakousnout. Aby se pizza dobře krájela, je však nutné ji před podáváním na nějakou dobu dát vychladit do ledničky.

and

 

Ingredience:

Na těsto:

245 g univerzální bezlepkové mouky
3/4 lžičky xahthanové gumy (pokud je obsažena v mouce, vynechte)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/2  (100 g) šálku cukru krupice
1/2  (58 g) šálku moučkového cukru
7 lžic (98 g) másla o pokojové teplotě
1 vejce o pokojové teplotě, rozšlehané
2 lžičky vanilkového extraktu (nebo můžete část cukru nahradit vanilkovým cukrem)
Vlažná voda po polovinách lžičky, pokud bude třeba

Na krém:

1 šálek vychlazené smetany ke šlehání
1/2 šálku (58 g) moučkového cukru
220 g měkkého tavrohu o pokojové teplotě
1 lžička vanilkového extraktu (můžete nahradit vanilkovým cukrem)
1/8 lžičky soli

Na ozdobení:

220 g čerstvých jahod, pokrájených na tenké plátky
2 čerstvá kiwi, oloupaná a pokrájená na kolečka
100 až 120 g čerstvých borůvek

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech na pizzu vyložíme pečicím papírem a postavíme stranou.

Nejprve připravíme těsto. Ve velké míse promícháme mouku, xanthanovou gumu, prášek do pečiva, sůl a oba druhy cukru. Uprostřed vytvoříme důlek a postupně přidáváme další ingredience: máslo, vejce a vanilku. Uhněteme husté těsto, které by nemělo být tuhé. Pokud je tuhhé, přidávejte po polovinách lžičky vodu.

and

and

Vytvarujeme a upečeme holou pizzu. Těsto vyválíme do kruhu o průměru asi 27 cm a síle asi 1 cm. Položíme ho na plech a vložíme na 30 minut do ledničky nebo na 10 minut do mrazáku, aby těsto ztuhlo. Pak dáme pizzu péci do předehřáté trouby. Pečeme 8 až 10 minut, pak ji vyjmeme z trouby a
necháme vychladnout.

Mezi tím připravíme krém. Do menší misky oddělíme 2 lžíce smetany a postavíme stranou. Zbylou smetanu vyšleháme, a ještě než je šlehačka ušlehaná, přidáme moučkový cukr a došleháme ji, pak ji dáme do ledničky vychladit. Pak vyšleháme tvaroh spolu se zbylou smetanou a solí, až je pěkně nadýchaný. Z ledničky vyjmeme šlehačku a plovinu přidáme do tvarohového krému a promícháme. Pak přidáme druhou polovinu.

and

and

Krém rovnoměrně rozetřeme na pizzu a navrch poskládáme ovoce. Můžeme pizzu nakrájet rovnou, ale pokud chceme čistší řez, vložíme ji ještě asi na půl hodiny do ledničky.

 

Související články