FACESTARReceptyCHCETE VĚDĚT, JAK SE NAKUPUJE V BRITÁNII A KDE KOUPIT ZMRAZENÉ ZBOŽÍ...

CHCETE VĚDĚT, JAK SE NAKUPUJE V BRITÁNII A KDE KOUPIT ZMRAZENÉ ZBOŽÍ BEZ ÉČEK?

 

 

Zmrazené zásadně bez éček!

I mražené potraviny mohou obsahovat mnoho látek, které mají zaručovat to, aby vydržel jejich tvar, barva… Pokud chcete zakoupit mražené potraviny skutečně bez „éček“, máme pro vás tip. Nedávno totiž v Praze se totiž otevřela další prodejna britské značky Iceland, která nabízí mražené zboží toho nejvyššího standardu. Jako jeden z prvních supermarketů totiž Iceland odstranil ze svých produktů veškeré konzervanty, barviva a ochucovadla, což naše tělo jistě ocení.

Zelenina sklizená včas a zmrazená hned po sklizni

Iceland nabízí zmrazené nejenom běžné suroviny, tedy třeba zeleninu a ovoce, ale také hotová jídla z různých tradičních kuchyní, a to jak jsme již podotkli, zásadně bez „éček“. Právě na kvalitu zmrazené zeleniny a ovoce si zde potrpí, a tak se nemusíte bát, že po rozmrazení budete nepříjemně překvapeni zeleninou nezralou a nechutnou: „Zelenina sklizená v optimálním čase zamražená hned po sklizni je ve srovnání s tou, která byla sklizena předčasně a cestovala několik tisíc kilometrů, chuťově i nutričně vhodnější,“ říká Ing. Veronika Novotná, poradkyně pro výživu. „Zmrazování je přirozený způsob, jak prodloužit životnost jednotlivých pokrmů a čerstvých potravin. Živiny a vitamíny jsou zachovány i bez přidávání umělých látek“.

Iceland se ale nechce zaměřovat jen na zmrazené potraviny: „„Nejsme pouze obchod s mraženým zbožím, nabízíme kompletní sortiment, s velkým důrazem na kvalitu. Naše produkty jsou ve Velké Británii vítězi mnoha srovnávacích testů, používáme speciální, praxí prověřené technologie a chuť opravdu kvalitně zpracovaných surovin chceme naučit vyhledávat i lidi v Česku,“ říká John Mackie, generální ředitel pobočky Icelandu v České republice.

Nerozmrazujte v horké vodě!

Tak předně bychom neměli produkty rozmrazovat v horké vodě, nebo je nechat při pokojové teplotě, ale rozmrazit je máme ve studené vodě, či v chladničce. Předejdeme tak totiž množení škodlivých baktérií. Pokud zmrazenou potravinu tepelně upravíte, okamžitě ji zkonzumujte. Rozmrazené jídlo již nikdy znovu nezmrazujte.

Související články