FACESTARReceptyBORŮVKOVÉ MUFFINY PLNÉ TAJEMSTVÍ A SKVĚLÉ CHUTI. ODOLÁTE?

BORŮVKOVÉ MUFFINY PLNÉ TAJEMSTVÍ A SKVĚLÉ CHUTI. ODOLÁTE?

 

 

Celé tajemství toho receptu a výborné chuti je v tom, že borůvky před přidáním do těsta vaříte s medem. Jednoduché a chytré, no na to musela přijít určitě žena. J

Připravte si (na cca 12 muffinů):

2 hrnky borůvek

4 lžíce (84 g) medu

4 polévkové lžíce (56 g) panenského kokosového oleje

4 vejce

1 lžička čistého vanilkového extraktu

1/2 hrnku (64 g) kokosové moučky
3/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky košer soli

…a na posypání kokosový palmový cukr 

 and

1. Předehřejte si troubu a připravte si formy na muffiny (papírové či silikonové). Formy vymažte zevnitř tukem. 

2. Do malého hrnce vložte 1 hrnek borůvek a 4 lžíce medu a začněte vařit za stálého míchání na středním plamenu. Směs začne bublat a houstnout. Poté, odstraňte hrnec z plamene a nechte chvilku vychladnout. 

3. Pomocí mixéru smíchejte kokosový olej, vejce a vanilku. Přidejte vařené borůvky a pokračujte v mixování. Přidejte kokosovou mouku, jedlou sodu a sůl a důkladně promíchejte. Vytvoříte jemné, husté a především krásně modré těsto. 

4. Rozdělte rovnoměrně těsto do připravených formiček na muffiny. Zbylé borůvky rozdělte do muffinů a uhlaďte prsty. Na závěr můžete posypat kokosovým cukrem. 

5. Umístěte plech s muffiny do trouby a pečte po dobu zhruba 15 minut, dokud se muffiny krásně nenafouknou. (Tip! Do jednoho z muffinů vložte špejli či párátko, abyste si ověřili, zda se těsto na špejli nelepí a je správně upečeno). Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. 

6. Můžeme podávat třeba s teplým kakaem či mlékem. 

and

A komu milovanému uděláte muffiny vy?

Související články