Pánev je kus nádobí, které má doma jistě každý z nás. Poradíme vám, jaké typy pánví jsou na trhu s ohledem na připravované jídlo. Klasickou pánev na smažení můžete doplnit řadou dalších extra odolných pánví TEFAL.
Výběr
Při nákupu pánví vycházejte z toho, na čem vaříte a zda jste začátečník nebo zkušená kuchařka. K dostání jsou pánve jen pro plyn, pro plyn a sklokeramickou desku včetně indukce. U indukce potřebujete nádobí s magnetickým dnem. Vybírejte také z jakého materiálu je vnitřní povrch. Bude-li opatřená nepřilnavým povrchem, můžete připravovat pokrmy bez tuku či s minimálním množstvím, navíc je praktická na údržbu.
Na smažení
Většina pánví má rovné dno. Pro jednoduchou práci s daným pokrmem narazíte u pánve na smažení vysoké zkosené nebo zaoblené stěny. Vedle řízků, steaků a smažených vajíček na ní připravíte v podstatě cokoli, je univerzální.

Ten kdo dělá často palačinky, tomu se vyplatí k tomu určená pánev s nízkým okrajem, abyste palačinku snadno obrátili. Na této pánvi připravíte také lívance, smažená vajíčka či plátky slaniny.

Na omáčky i polévky
Pánev na soté se od té klasické liší vyššími rovnými stěnami. Můžete v ní dusit či restovat na malém množství tuku maso, zeleninu. Pokrm musíte stále promíchávat a při dušení vám pomůže poklice, která je obvyklou součástí vysokých pánví. Navíc díky větší hloubce připravíte více jídla než na klasické pánvi. Ve vysoké pánvi zvládnete doma připravit omáčky i polévky.

Vánoční soutěž adventní kalendář 16. 12.
Dnes s námi můžete vyhrát originální dárkový set extra odolných pánví TEFAL řady EVEREST do vaší kuchyně. Díky odolnému povrchu zpevněnému minerálními částicemi a její pohodlné, na dotek měkké rukojeti dlouhá léta uspějete i při těch nejobtížnějších receptech! Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí.