Rychlá večeře téměř bez práce? Zkuste skvělou cibulačku z polévkovače

Vydal Marie Barvínková | Publikováno 29.08.2017

zdroj: Tefal, Pixabay

Nikomu z nás se nechce stát po práci dvě hodiny u sporáku nemám pravdu?... O rychlou večeři se postará chytrá vychytávka.

 Představte si, že jediné, co musíte udělat, je nakrájet suroviny, stisknout tlačítko a počkat pár minut – a lahodná domácí polévka je na stole. Zní to skoro jako scéna ze starého sci-fi filmu, ale je to realita. Nový pomocník na trhu za vás ingredience uvaří i rozmixuje, navíc pohlídá tu správnou teplotu. Jednodušší už to nebude!

Polévkovač má obsah 1,2 litru, takže v něm snadno uvaříte pro celou rodinu. Stačí vložit všechny ingredience, vybrat správný program a dvakrát stisknout tlačítko. Kromě krémových polévek, jejichž příprava trvá 23 minut, a polévek s kousky, které se vaří jen o dvě minuty déle, můžete v šikovném přístroji vyrobit také zdravou přesnídávku nebo pyré – to trvá jen dvacet minut.

Je tepelně izolovaný, takže si nespálíte prsty, a má inteligentní funkci udržování teploty, díky které se polévka ohřívá přesně tak, jak je potřeba. A když ji hned nesníte, vydrží ještě 40 minut ohřátá. Polévkovač se snadno čistí pomocí speciálního programu, a navíc má i funkci klasického mixéru. Třeba chutné smoothie nebo mléčný koktejl máte hotové za čtyři minuty.

Už jste dostali chuť na polévku? Zkuste náš recept na francouzskou klasiku – snadnou, sytou a delikátní cibulačku.

Cibulačka po francouzsku

Doba přípravy: 35 minut
Porce: 4-6
Vhodné pro vegetariány

Ingredience

1 polévková lžíce rozpuštěného másla
2-2,5 kilogramu cibule
1/3 hrnku sherry nebo sladkého bílého vína
1 polévková lžíce červeného vína (nemusí být)
1 polévková lžíce vinného octa (nemusí být)
6 hrnků vody
sůl, pepř

4-6 plátků dobrého chleba
225 gramů výrazného sýra typu Gruyère nebo Comté

Příprava

1. Cibuli nakrájejte na velmi tenká kolečka.
2. Nakrájenou cibuli, máslo, sherry a víno vložte do polévkovače Easy Soup. Zalijte vodou, osolte, opepřete a zapněte program pro polévku s kousky.
3. Mezitím v troubě opečte chleba (můžete ho předtím lehce potřít máslem). Ke konci opékání plátky velkoryse obložte nahrubo nastrouhaným sýrem. Nechte ho pěkně zapéct a zezlátnout.
4. Hotovou polévku dochuťte podle potřeby; zdá-li se vám příliš sladká, přidejte vinný ocet.
5. Rozdělte do misek a na každou porci položte jeden plátek opečeného chleba.

Bon appétit!

5.00 1
Hodnocení článku

Související články

soutěže

speciály