Kávovar se sloní pamětí a údržbou bez starostí? Našli jsme ho!

Vydal Jana Maláková | Publikováno 17.05.2017

zdroj: archiv Philips

Příprava kávy už neznamená jen zalití mletých zrn nebo instantní kávy horkou vodou. Mnozí z nás ji začínají chápat jako něco výjimečného a požadují tento nápoj v prvotřídní kvalitě. Proto se v českých domácnostech čím dál častěji objevují espresovače.

6 kroků pro dokonalou kávu

S automatickými espresovači Saeco Incanto vám pro kvalitní a skvěle chutnající kávu stačí šest kroků. Naplnit zásobníky vodou, zrny kávy a mlékem, zapnout přístroj, vložit šálek a stisknout tlačítko vámi zvoleného druhu nápoje. Je to naprosto jednoduché!

Kávovar namele zrna, spaří je vodou správné teploty a případně doplní našlehaným mlékem. Ne nadarmo takové přístroje používají i samotní baristé v kavárnách, kteří jsou si plně vědomi, že jen z čerstvě namletých zrn mohou připravit ten pravý požitek. Káva totiž už po 15 minutách od namletí ztrácí až 60 % své vůně.

Keramika zrna nespálí

Důležitým prvkem těchto kávovarů je keramický mlýnek, který má dlouhou životnost a naprosto tichý chod. Hlavně si ale za každých okolností udržuje vhodnou teplotu, takže nemůže dojít k přepálení zrn, které by narušilo jejich kvalitu i chuť. Umožňuje také neustálý průtok vody a získání té nejčistší esence z každého kávového zrnka.

Předností je pak i nastavitelnost jemnosti mletí. Každá kávová směs je totiž jiná. Některá pro plné rozvinutí svých vlastností potřebuje namletí jemnější, jiná hrubší. Pro příklad kávovar Saeco Incanto má pětistupňovou škálu, takže se skvěle hodí pro přípravu výrazného espresa, které se připravuje z nejjemněji namleté kávy, i slabší kávy z hrubě zpracovaných zrn.

Sloní paměť a údržba bez starostí

Víte, že si váš kávovar může pamatovat, jakou kávu máte nejraději? Skutečně! Stačí uložit informace o síle kávy, délce její přípravy i teplotě vody. Nebudete tak muset své požadavky zadávat při každé přípravě. A to se hodí nejen při ranním spěchu.

Navíc vás nezdrží ani údržba. Tyto přístroje se čistí samy před a po přípravě kávy. A díky filtru AquaClean, který je v karafě na vodu, si můžete vychutnat až 5 000 šálků bez jakéhokoliv odvápňování espresovače. A ani pak není odstranění vodního kamene nijak těžké a vy si po něm budete opět moci vychutnat spoustu káv dokonalé chuti.

4.00 1
Hodnocení článku

Související články

anketa

Už máte letos vybranou svou dovolenou?
  • koupili jsme ji na konci loňského roku
  • čekám na levnější cenu zájezdu
  • pojedeme autem na blint
  • nemám kdo by mne v práci zaskočil
  • dovolenou neplánujeme

soutěže

speciály