Jablka se špetkou skořice? V ovesných pohárech chutnají báječně. Jsou navíc bez laktózy a lepku!

Vydal Jan Tichý | Publikováno 26.05.2017

zdroj: happyhealthymama.com/

Když jsem si udělal moje dvojité čokoládově jahodové pečené ovesné pohárky, slíbil jsem, že více příchutí těchto přenosných snídaňových pohárků bude vycházet z mé kuchyni. Máme tu perfektní snídani tak pojďme na to.

Zde je má snídaňová verze, která je naprosto úžasná se silným šálkem černé kávy. Nebo krémem plněná, slazená verze. Cokoli vám udělá radost. Jsem si docela jistý, že tyto pečené Ovesné pohárky jsou ideální snídaní pro zaneprázdněné maminky, které chtějí rychlé, ale přesto zdravé snídaně pro své děti. Můžete dokonce udělat dvojitou dávku a zmrazit ji, abyste jich měli ráno po ruce, když všichni spí dlouho, nebo když nemáte čas si sednout a snídat u stolu.

Ingredience (pro 12 ovesných pohárků):

2 šálky ovsa (můžete použít certifikovaný bezlepkový v případě potřeby)

1 lžička prášku do pečiva

1/8 lžičky soli

1/2 lžičky skořice

1 šálek mléka (použil jsem neslazené kokosové mléko, ale mléko bez laktózy nebo jiný druh mléka bude také fungovat)

1 vejce

1/2 šálku rozmačkaného banánu (asi 1 1/2 středního banánu)

1 velké jablko, loupané, vypeckované a nakrájené na kostičky (já jsem použil Fuji)

Pokud jich máte v plánu hned péct, předehřejte troubu na 250 stupňů. Pokud tomu tak není, tato část může počkat do rána. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, prášek do pečiva, sůl a skořici. Přidejte mléko, vejce, banánovou kaši a míchejte, dokud se nesmíchají. Vmíchejte jablko. Teď můžete dát směs do lednice na noc nebo pokračovat a péct hned.

Namažte muffinovou formu a naplňte každý pohár s ovesnou směsí téměř po okraj. Pečte na 250°C po dobu 20-25 minut, dokud nebudou poháry vytvarované. Skladujte v lednici nebo jich můžete také zmrazit. Užijte si je!

Tip redakce Facestar: Protože jsem věděl, že jsem je dělal pro mého 4 letého synovce, použil jsem jenom 1/8 lžičky soli a 1/2 lžičky skořice. Pokud jich neděláte pro dítě a dáváte přednost výraznější příchuti skořice, zvyšte dávku soli na 1/4 nebo 1/2 lžičky skořice na jednu čajovou lžičku.

 

0
Hodnocení článku

Související články